Leírás
Az eseményen lehetőséged van bármely résztvevő kávéból az általunk használt filterkávés eszközökkel ( aeropress, chemex, v60, frenchpress ) egy egész italt elkortyolgatni illetve a jegy ára tartalmaz egy zacskó 250 grammos szemes kávét is, amit hazavihetsz magaddal.
Ráadásként választhatsz egy zöld kávés juta zsákot is.
Az előadás bevezető részében a cupping protokolrol, arabika fajtákról és feldolgozási eljárásokról hallhatsz röviden. A kóstolás vége laza és kötetlen hangulatú beszélgetéssel szokott telni, kellemesen felfokozott koffeindús állapotban. Az időtartama 2-2,5 óra.
A cupping a SCA ( Speciality Coffee Association ) által is standardizalt, hivatalos kávé kóstolási metódus, amit a világon mindenhol elfogadnak, használnak.
Saját szavainkkal, a procedúra lényege, h az egyéb kávé készítési módszerekhez képest, a lehető legkevésbé manipuláljuk a kávét, a lehető legkevesebb változó tényező hatásának tegyük ki.
Emiatt minden kávét ugyanolyan cupping csészében, azonos szemcseméretre őrölt és mennyiségű kávéból, azonos hőfokú és mennyiségű vízzel és ugyanannyi idő alatt készítünk el.
A kóstolást egy speciálisan erre a célra kialakított kanállal végezzük, egy sajátos technika segítségével.
Cuppingjainkon saját pörkölésű kávéink teljes kínálatát ( 6-10 féle ) megkóstolhatod és kiválaszthatod kedvenceidet.
Szeretettel várunk!
Krisz és a Mantra Csapat